Ik weet niet zeker hoe deze recensie destijds niet is gepubliceerd, maar op de een of andere manier is ze erdoorheen geglipt.

Het album werd uitgebracht in 2017 en sindsdien zijn er een paar releases geweest, dus het is een geweldige manier om de muziek van The Hunted Hare te ontdekken.

The Hunted Hare is het gitaar georiënteerde opnameproject van Dennis Kane, een componist, muzikant en geluidstechnicus uit Washington DC.

Nothing is Always is een prachtig album. Ik hou ervan hoe de arrangementen minimaal maar vakkundig zijn, zodat alles een eigen plaats heeft. Het is een boeiend geluid, beschouwend en reflectief met soms een filmisch gevoel.

Intro

Er is een licht onheilspellend gevoel in de opening die leidt tot een minimaal / spaarzaam gevoel met een tollende bel en snaren.

De Heilige Krijgers van Spanje

De Bassline geeft een impuls die contrasteert met de sparende snaren. Een briljant arrangement, het is een bezinnend, reflecterend lied.

Restraint and Then Relapse

Een mooie openingsgitaar arpeggio en riff, een geweldig samenspel tussen de twee waardoor een reflectief en boeiend nummer ontstaat met een randje spanning om af te sluiten.

Mijn Blinde Rijk

Een prachtige soundscape van vertraagde gitaar en een evoluerend snaar/pad geluid.

Anchoriet

Plechtige diepe snaren en bassen om te openen, dit is weer een contemplatief lied met een grote stroom en slechts een randje van spanning op sommige momenten.

Een slaapliedje (Of Sorts)

Nog een reflecterend lied, een prachtig arrangement van spaarzame bassen, begeleid door een melodie.

Magische cirkel

De opening met vertraagde gitaarriff en loodlijn voelt scherp aan en dat zorgt voor een grote spanning. Het nummer heeft soms een eenzaam gevoel, een edgy vibe.

Milde Paarden

Weer een reflectief lied, een contemplatief gevoel van bas en langzame snaren.

Net onder het oppervlak

Uitgestelde gitaar te openen, ik hou van het samenspel tussen de gitaarpartijen waardoor er een gevoel van hoop en anticipatie ontstaat.

Malleus

Een synth arp om contrasten te openen tegen opkomende achtergrondtasten. Als de arp vervaagt, komt er een gitaar binnen en krijgt het nummer een soundscape-kwaliteit, het is een uitstekende sfeer.

Overzicht van Undulator gemoduleerd tremelo effect (VST/AU/AAX/iOS) door Eventide – 16 augustus 2020

Beoordeling van het Undulator gemoduleerde tremelo effect (VST/AU/AAX/iOS) door Eventide
16 AUGUSTUS 2020/LAAT EEN REACTIE ACHTER.

Inleiding
Eventide heeft een plug-in versie van het klassieke gemoduleerde tremolo effect Undulator uitgebracht, terwijl het zich tegelijkertijd inzet voor sociale rechtvaardigheid. “Eventide Audio zet zich in om de strijd tegen systemisch racisme en geweld te ondersteunen”, aldus het bedrijf. “We hopen dat u zich bij ons aansluit door te luisteren, te leren en actie te ondernemen. We omarmen diversiteit en streven naar gelijkheid, rechtvaardigheid, inclusie en waardigheid voor iedereen. We staan in eenheid met de zwarte gemeenschap en zullen actie ondernemen door te doneren aan organisaties die rechtvaardigheid en sociale verandering ondersteunen. Eventide zal 100% van de opbrengst van de Undulator desktop plug-in doneren aan het Equal Justice Initiative & het NAACP Legal Defense and Education Fund”.

Undulator voor Mac en PC ondersteunt VST, AAX en AU plug-in protocollen voor compatibiliteit met elke DAW en is geprijsd voor een MSRP van $19. De iOS-versie van Undulator, die werkt als een standalone app, AudioUnit v3 plug-in, of Inter-App Audio effect, is geprijsd voor $7,99.

Ga voor meer informatie naar de speciale Undulator-webpagina.

Overzicht
Undulator, een magische tremolo van Eventide’s iconische H3000 Harmonizer® effectenprocessor, zorgt voor een uniek ritmisch effect door een combinatie van etherische feedback en ontstemde echo’s die worden gevoed door een AM/FM gemoduleerde tremolo. Of het nu gaat om het manipuleren van samples of het toevoegen van beweging aan snaren, pads, gitaren en toetsen, Undulator is een muze voor creatieve muzikanten. De plug-in is beschikbaar voor Mac, PC en iOS.

Door het manipuleren van een multi-tap delay en krachtige tremolo, geven Undulator’s besturingselementen elke sound sustain en vorm. De plug-in blinkt uit in het transformeren van gewone synths, toetsen, gitaren en zelfs zang in evoluerende pads. Het is ook perfect voor het creëren van tempo-gesynchroniseerde productie-elementen, time-lapsed dreamy soundscapes en buitenaardse en fluctuerende vertragingen. Simpel gezegd kan Undulator kortere geluiden maken tot langere gelaagde effecten en duurzame geluiden vorm en ritmisch karakter geven.

Met de Ribbon Control van Eventide kunnen gebruikers het effect van Undulator vloeiend overbrengen tussen twee totaal verschillende instellingen van een willekeurige combinatie van bedieningselementen. Met Ribbon kunnen desktop-gebruikers een MIDI-keyboard aansluiten en de Undulator via het mod-wiel tactiel bedienen. Het veranderen van de snelheid en diepte van je tremolo voor een “ramping up” sweep of sequentie wordt heel eenvoudig met deze intuïtieve prestatie-macro. Met het lint kunt u ook tremolopatronen veranderen in een leeglopend en wisselend ritmisch territorium – effectief om de aandacht te vestigen op synth-pads en een toestand van flux of zeldzaamheid te creëren, die anders moeilijk te bereiken is.

Diepgaand onderzoek
Undulator is het nieuwste H9 Series-effect. Ik heb eerder MangledVerb, Ultratap en Blackhole beoordeeld. Als je een van deze effecten hebt gebruikt, zul je je direct thuis voelen.

Undulator heeft een duidelijke, goed gedefinieerde

seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo