Echter, als je een singer/songwriter bent die alleen een multi-track opnametoepassing zonder VST-plugin-ondersteuning nodig heeft, raden we Studio One Prime aan.

 

De harde waarheid is dat geen enkele freeware DAW perfect is. Als u wat geld kunt uitgeven aan muziekproductiesoftware, moet het digitale audiowerkstation het eerste item op uw boodschappenlijstje zijn.

De meest budgetvriendelijke DAW op de markt is Reaper. Het is geprijsd aan $60 voor een afgeprijsde licentie en wordt geleverd met een zeer royale gratis proefperiode van 60 dagen. Sommige mensen houden zich eigenlijk gewoon vast aan het gebruik van de proefversie van Reaper voor een oneindige hoeveelheid tijd. Maar als je Reaper gebruikt om muziek te maken, wees dan eerlijk en ondersteun de ontwikkelaars door een licentie aan te schaffen.

Andere populaire DAW’s zijn Ableton Live, FL Studio, Steinberg Cubase Pro en Bitwig Studio. Logic Pro X is de logische keuze als je op macOS zit. Onze favoriete pro digitale audio werkstation is Studio One Pro.

 

Mediavine
De beste freeware alternatieven voor T7 DAW zijn Cakewalk by BandLab op Windows en GarageBand op macOS. Onze lezers bevelen ook Ardour aan, het gratis muziekproductiewerkstation voor Linux. Als je geen VST-plugins wilt gebruiken en alleen een gratis muziekproductieprogramma nodig hebt om je nummers op te nemen en te bewerken, probeer dan eerst Studio One Prime of Pro Tools.

Meer info: Waveform Free

Studio One Prime
Studio One Prime van PreSonus
Studio One Prime is de beste gratis muziekproductiesoftware voor singer-songwriters.

Studio One Prime is de beste gratis muziekproductiesoftware voor singer-songwriters. Het is een gestroomlijnde gratis DAW voor audio-opname en het uitvoeren van eenvoudige mengtaken. De software wordt geleverd met een ingebouwde set van hoogwaardige audio-effecten. Deze omvatten een kanaalstrip met EQ en compressie, reverb en delay effecten, flanger, chorus, en zelfs de basisversie van Ampire en Pedalboard, die gitaarverwerkende effecten zijn ontwikkeld door PreSonus.

De gratis DAW van PreSonus kan echter geen VST-plugins laden. Dit betekent dat u zich beperkt tot het gebruik van de effecten die bij de gratis versie van Studio One worden meegeleverd. Gebruikers die toegang nodig hebben tot meer geavanceerde functies kunnen de Studio One Artist of Studio One Pro updaten.

 

Mediavine
Een andere indrukwekkende gratis muziekopnameapplicatie voor singer-songwriters is Pro Tools First. Het is gebaseerd op de industriestandaard Pro Tools software van Avid. Net als Studio One Prime, komt het met enkele beperkingen (vooral het onvermogen om externe plugins te laden), maar de eenvoud ervan kan geschikt zijn voor minder veeleisende gebruikers. Toch geven we de voorkeur aan Studio One Prime’s intuïtieve workflow en algemene gebruiksvriendelijkheid.

Meer informatie: Studio One Prime

Audacity
Audacity (open-source)
Audacity is een krachtige gratis audio-editor met opnamefunctionaliteit en VST-plugincompatibiliteit.

Een muziekproductieopstelling is niet compleet zonder een audio-editor. Audacity is de beste gratis audiobewerkingssoftware op de markt. Het is ook een geweldig stuk gratis opnamesoftware.

Open-source en volledig cross-platform, Audacity wordt geleverd met een grote selectie van tools en effecten om alle audio bewerking en opname taken uit te voeren. Audacity wordt ontwikkeld door een groep vrijwilligers en ontvangt bijna elke maand frequente updates. Het is licht, stabiel en intuïtief genoeg om gebruikt te worden door beginnende muziekproducenten.

Audacity kan ook VST-plugins laden, hoewel slechts 32-bits plugins worden ondersteund.

Meer informatie: Audacity

Schommeling
Schommeling (open source)
Surge is een flexibele open-source virtuele synthesizer met meer dan 1000 geluidspresets.

Surge is de beste gratis synthesizer plugin. Het kan werken als een VST, AU of LV2 plugin in elk compatibel digitaal audio werkstation op Windows, macOS en Linux. Het is een subtractieve hybride synthesizer met drie oscillatoren per stem en acht oscillatoralgoritmen (Classic, Sine, Wavetable, Window, FM2, FM3, S/H Noise en Audio input).

 

Mediavine
Ervaren geluidsontwerpers en muziekproducenten zullen genieten van de bijna oneindig krachtige synthesemotor van Surge. Beginners kunnen daarentegen ten volle profiteren van de meer dan 1000 geluidspresets die bij deze gratis synthesizer worden geleverd.

Als u een flexibele gratis synthesizer nodig heeft voor uw muziekproductiestudio, dan is Surge de oplossing. Het is een van de beste gratis muzieksoftwareprogramma’s op de markt, vooral voor elektronische muziekproducenten. Surge is ontwikkeld door dezelfde programmeur die later werkte aan de ontwikkeling van de Bitwig Studio muziekproductiesoftware. De plugin is nu een open-source virtueel instrument, ontwikkeld door een groep enthousiastelingen.

Meer info: Surge

TX16Wx-softwaremonster
TX16Wx Software Sampler van Cwitec
TX16Wx Software Sampler is een gratis sampler plugin voor uw softwarematige muziekstudio.

TX16Wx Software Sampler is de beste gratis sampler plugin voor uw muziekproductiestudio. Het is ook het beste gratis alternatief voor de industrie-standaard Native Instruments Kontakt sampler. TX16Wx Software Sampler kan monsters laden in WAV, AIFF, Ogg en FLAC formaten. Het kan ook omgaan met SoundFonts, SFZ-patches, evenals Akai en EXS-formaat voorinstellingen. SoundFont en SFZ-compatibiliteit zijn essentieel

seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo