Dit artikel gaat over gratis muziekproductiesoftware. Voor meer muziek software, bezoek onze Gratis VST Plugins pagina.

Als u een beginnende muziekproducent bent, vindt u hier de beste muziekproductietools voor uw studio. We hebben de beste muzieksoftware van elke categorie opgenomen om onze lezers te helpen aan de slag te gaan met de productie op een PC. Alle muziekproductiesoftware op de lijst is compatibel met zowel Windows als macOS. We hebben geprobeerd om waar mogelijk Linux-compatibele applicaties op te nemen.

Wat is Bedroom Producers Blog?

Uw video zal binnenkort beginnen: 0:39

Ad overslaan Ad overslaan
We hebben ook een lijst met gratis software voor het maken van beat, die u misschien nuttig vindt.

Beschouw de muziekproductietools op deze pagina als een startpunt voor het bouwen van je muziekstudio. Dit zijn de essentiële software tools voor muziekproductie. Als je eenmaal de basis hebt gedekt, kun je je muziektoolkit uitbreiden met extra plugins, samples en Kontakt-bibliotheken.

Dus wat is de beste gratis muziekproductiesoftware in 2020?

Software voor muziekproductie
Dit zijn de beste gratis muziekprogramma’s op de PC en Mac:

Waveform Free – beste gratis digitale audiowerkstation
Studio One Prime – beste gratis audio-opnamesoftware
Audacity – beste gratis audio-editor
Surge – beste gratis synthesizer
TX16Wx Software Sampler – beste gratis sampler
TDR Nova – beste gratis equalizer
DC1A – beste gratis compressor
Limiter №6 – beste gratis limiter
OrilRiver – beste vrije galm
MFreeFXBundle – beste vrije effectenbundel
Golfvorm vrij
T7 DAW door Tracktion Corporation
Waveform Free is een krachtige DAW die VST-plugins kan laden. Het is het beste gratis muziek productieplatform op de markt.

Waveform Free is een gratis digitaal audio werkstation ontwikkeld door Tracktion Corporation. De DAW is de kern van elke muziekproductiesoftware en Waveform Free is de beste die je gratis kunt krijgen.

Deze krachtige muziekproductietool werkt op alle belangrijke platforms (Windows, macOS en Linux) en biedt alle functies die nodig zijn voor het opnemen en mixen van een professioneel klinkend nummer. Waveform Free kan audio en MIDI opnemen, heeft een audiomixer met ingebouwde effecten en biedt verschillende geavanceerde functies zoals automatisering, spooranalyse en meer.

Het belangrijkste is dat Waveform Free VST- en AU-plugins kan laden. Dit betekent dat u uw muziekproductiewerkruimte kunt uitbreiden met honderden gratis VST-plugins zoals synthesizers, samplers, effecten en meer. De meest essentiële freeware audioplugins zijn in dit artikel opgenomen.

Echter, als je een singer/songwriter bent die alleen een multi-track opnametoepassing nodig heeft zonder VST-plugin-ondersteuning, raden we Studio One Prime aan.

 

De harde waarheid is dat geen enkele freeware DAW perfect is. Als u wat geld kunt uitgeven aan muziekproductiesoftware, moet het digitale audiowerkstation het eerste item op uw boodschappenlijstje zijn.

De meest budgetvriendelijke DAW op de markt is Reaper. Het is geprijsd aan $60 voor een afgeprijsde licentie en wordt geleverd met een zeer royale gratis proefperiode van 60 dagen. Sommige mensen houden zich eigenlijk gewoon vast aan het gebruik van de proefversie van Reaper voor een oneindige hoeveelheid tijd. Maar als je Reaper gebruikt om muziek te maken, wees dan eerlijk en ondersteun de ontwikkelaars door een licentie aan te schaffen.

Andere populaire DAW’s zijn Ableton Live, FL Studio, Steinberg Cubase Pro en Bitwig Studio. Logic Pro X is de logische keuze als je op macOS zit. Onze favoriete pro digitale audio werkstation is Studio One Pro.

 

Mediavine
De beste freeware alternatieven voor T7 DAW zijn Cakewalk by BandLab op Windows en GarageBand op macOS. Onze lezers bevelen ook Ardour aan, het gratis muziekproductiewerkstation voor Linux. Als je geen VST-plugins wilt gebruiken en alleen een gratis muziekproductieprogramma nodig hebt om je nummers op te nemen en te bewerken, probeer dan eerst Studio One Prime of Pro Tools.

Meer info: Waveform Free

Studio One Prime
Studio One Prime van PreSonus
Studio One Prime is de beste gratis muziekproductiesoftware voor singer-songwriters.

Studio One Prime is de beste gratis muziekproductiesoftware voor singer-songwriters. Het is een gestroomlijnde gratis DAW voor audio-opname en het uitvoeren van eenvoudige mengtaken. De software wordt geleverd met een ingebouwde set van hoogwaardige audio-effecten. Deze omvatten een kanaalstrip met EQ en compressie, reverb en delay effecten, flanger, chorus, en zelfs de basisversie van Ampire en Pedalboard, die gitaarverwerkende effecten zijn ontwikkeld door PreSonus.

De gratis DAW van PreSonus kan echter geen VST-plugins laden. Dit betekent dat u zich beperkt tot het gebruik van de effecten die bij de gratis versie van Studio One worden meegeleverd. Gebruikers die toegang nodig hebben tot meer geavanceerde functies kunnen de Studio One Artist of Studio One Pro updaten.

 

Mediavine
Een andere indrukwekkende gratis muziekopnameapplicatie voor singer-songwriters is Pro Tools First. Het is gebaseerd op de industriestandaard Pro Tools software van Avid. Net als Studio One Prime, komt het met enkele beperkingen (vooral het onvermogen om externe plugins te laden), maar de eenvoud ervan kan geschikt zijn voor minder veeleisende gebruikers. Toch geven we de voorkeur aan Studio
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo
seo